Van Dobben maakt croquetten, bitterballen en meer snacks van de beste kwaliteit. Bijzondere producten die vragen om een nauwkeurige bereiding. De tips in deze frituurwijzer helpen je de Van Dobben bitterballen en croquetten helemaal perfect te serveren.

Temperatuur op 180° C

Ontdooid bereiden

Wij adviseren om alle Van Dobben producten ontdooid te frituren. Wanneer je de producten ontdooid frituurt, verkort dit de bereidingstijd en koelt het vet minder af. Ontdooi natuurlijk in de koeling of erbuiten, ontdooien in de magnetron wordt afgeraden omdat hierdoor de korst kan uitdrogen.

Temperatuur op 180° C

Temperatuur op 180° C

Verwarm de frituurpan altijd goed voor tot 180° C. Als de pan te koud is, schroeit de croquet niet meteen dicht en loopt de ragout uit de croquet. Is de pan te heet dan wordt de korst sneller bruin, waardoor de croquet klaar lijkt maar de ragout nog koud kan zijn. Bij bereiding op 180° C krijg je de Van Dobben croquetten en bitterballen precies zoals ze moeten zijn. Krokant, goudbruin en met een heerlijke ragout.

Niet teveel tegelijk

Niet teveel tegelijk

Als je teveel Van Dobben croquetten of bitterballen in één keer frituurt, koelt de temperatuur van het vet of de olie te snel af. Geef Van Dobben producten bovendien de ruimte, dat voorkomt dat ze openscheuren of aan elkaar plakken. Kijk op de verpakking voor de maximale aantallen.

Optimale bereidingstijd

Optimale bereidingstijd

De royale porties van Van Dobben hebben iets meer frituurtijd nodig dan de meeste snacks. Hou voor de onderstaande ontdooide producten de volgende richtlijnen aan:Croquetten à 100 gram:

6-8 minuten

Bitterballen:

3-5 minuten

Borrelgarnituur producten:

2-3 minuten

Geduld

Geduld

Laat tijdens het frituren de frituurmand met 'rust' zodat de producten gedurende de hele frituurtijd ondergedompeld blijven. Dit heeft een gunstig effect op de stevigheid van de korst.

Meer informatie over de producten