Regie in onze vleesketens
Van Dobben verwerkt in haar producten vier soorten vlees: rund, kalf, varken en kip. Aan al het vlees worden de hoogste kwaliteitseisen gesteld. Bij de inkoop staan ketentransparantie, duurzaamheid en dierenwelzijn centraal. Van Dobben werkt alleen met leveranciers die volledig openheid van zaken willen en kunnen geven over de herkomst van de dieren en de stappen in de keten die het vlees doorloopt. Alle verwerkte vlees is van Europese runderen (met de nadruk op Nederland en Duitsland), het varkensvlees is afkomstig van IKB- of QS-gecertificeerde bedrijven uit Nederland en Duitsland en het kalfsvlees komt alleen uit Nederland.
Van Dobben gebruikt in alle vleesketens bovendien steeds meer vlees dat voldoet aan het Beter Leven-keurmerk. Het vleesketenbeleid van Van Dobben leidt tot ketens die te regisseren zijn waarbij kwaliteit en dierenwelzijn zo veel mogelijk gestuurd en gecontroleerd worden om tot een relatief lage ‘foot print’ te komen in termen van vervoerskilometers.
Daarnaast richt Van Dobben zich op de zogenaamde ‘vierkantsverwaarding’ van de verwerkte dieren. Dit houdt in dat recepturen zo worden ontwikkeld dat er meer verschillende delen van het dier gebruikt kunnen worden, waardoor in de keten minder dieren nodig zijn om aan de vraag te voldoen.