Snacken is een welkome onderbreking van de dagelijkse routine. Tegelijkertijd is de consument kritischer over wat er in de mond wordt gestopt. Die willen weten wat ie eet en zelf bepalen of het verantwoord is.

Van Dobben streeft ernaar om snacken lekkerder, beter, leuker en makkelijker te maken. Van Dobben werkt met de beste ingrediënten en met betrokken leveranciers. Voor smaakvolle en eerlijke snacks, waar consumenten onbezorgd en met een goed gevoel van kunnen genieten.

Regie in onze vleesketens

Van Dobben verwerkt in haar producten vier soorten vlees: rund, kalf, varken en kip. Aan al het vlees worden de hoogste kwaliteitseisen gesteld. Bij de inkoop staan ketentransparantie, duurzaamheid en dierenwelzijn centraal. Van Dobben werkt alleen met leveranciers die volledig openheid van zaken willen en kunnen geven over de herkomst van de dieren en de stappen in de keten die het vlees doorloopt. Alle verwerkte vlees is van Europese runderen (met de nadruk op Nederland en Duitsland), het varkensvlees is afkomstig van IKB- of QS-gecertificeerde bedrijven uit Nederland en Duitsland en het kalfsvlees komt alleen uit Nederland.

Van Dobben gebruikt in alle vleesketens bovendien steeds meer vlees dat voldoet aan het Beter Leven-keurmerk. Het vleesketenbeleid van Van Dobben leidt tot ketens die te regisseren zijn waarbij kwaliteit en dierenwelzijn zo veel mogelijk gestuurd en gecontroleerd worden om tot een relatief lage ‘foot print’ te komen in termen van vervoerskilometers.

Daarnaast richt Van Dobben zich op de zogenaamde ‘vierkantsverwaarding’ van de verwerkte dieren. Dit houdt in dat recepturen zo worden ontwikkeld dat er meer verschillende delen van het dier gebruikt kunnen worden, waardoor in de keten minder dieren nodig zijn om aan de vraag te voldoen.

Van Dobben Beter Leven-keurmerk

Beter Leven vlees

Van Dobben gebruikt in alle vleesketens steeds meer vlees dat voldoet aan het Beter Leven-keurmerk. Per keten zijn hiervoor specifieke eisen opgesteld die garanderen dat de behandeling van de dieren uit die keten voldoet aan de eisen die de dierenbescherming stelt.

Inmiddels is al het verwerkte varkensvlees voorzien van een 1 ster Beter Leven keurmerk. Meer over het Beter Leven-keurmerk vindt u op de website van de Dierenbescherming: beterleven.dierenbescherming.nl

Van Dobben ingrediënten

Waar de ingrediënten vandaan komen

De inkopers bij Van Dobben zijn kritisch: ze doen enkel zaken met leveranciers die volledig openheid van zaken willen en kunnen geven over de herkomst van de ingrediënten. Voedselveiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop. Daarnaast selecteren ze zoveel mogelijk op duurzaam geproduceerde grondstoffen. Zo verwerkt Van Dobben in haar producten scharreleieren en gebruiken het louter duurzame palmolie. Ook bij het te verwerken vlees staan duurzaamheid en dierenwelzijn centraal. Van Dobben voert het aandeel vlees dat voldoet aan het Beter Leven-keurmerk op, en werkt zoveel mogelijk met directe leveranciers die Van Dobben zelf geregeld audit. In alles gaat het bedrijf hierbij verder dan de wettelijke eisen.

Afval en energie

Afval

Van Dobben afval;

Van Dobben streeft ernaar om zoveel mogelijk afval een nieuwe bestemming te geven. Ruim 95% van het afval wordt gerecycled.

Zo wordt het plantaardig organisch afval verwerkt in diervoeding en wordt dierlijk organisch afval omgezet in energie middels biovergisting. Voor deze afvalsoorten heeft Van Dobben nu een volledig gesloten cyclus bereikt. De afvalstromen papier, karton, plastic en hout worden gescheiden ingezameld en door erkende verwerkingsbedrijven gerecycled.

Energie

Van Dobben energie;

De energiebesparingsmaatregelen bij Van Dobben hebben vorm gekregen in een Energie Efficiency Plan (EEP). Dit EEP komt voort uit de MeerJarenAfspraak Energie-efficiency (MJA3-convenant) en wordt elke vier jaar geactualiseerd en aangescherpt. De Meerjarenafspraken Energie-efficiency zijn overeenkomsten tussen de overheid en bedrijven en instellingen over het effectiever en efficiënter inzetten van energie.

Meer lezen?

Meer over de MeerjarenAfspraak Energie-efficiency is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Van Dobben doet nog veel meer!